گزارش دریافتی: حادثه هسته ای در غدیر و نهان کاری فوت دکتر اردشیر حسین پور در آن حادثه
در سال 2001 حادثه ای در سایت هسته ای غدیر رخ داد. این سایت در سال 2005 برچیده شد و هرگز درباره آن به ناظرین آژانس بین المللی انرژی هسته ای گزارشی داده نشد. در نتیحه این حادثه 12 تن از دانشمندان هسته ای و تکنیسین ها مبتلا به بیماری شدند.
درژانویه سال 2007 دکتر اردشیر حسین پور، یک دانشمند جوان ایرانی، که در حادثه سال 2001 در معرض تشعشعات رادیو اکتیویته قرار گرفته بود، در ایران درگذشت. مراسم تشییع جنازه وی دردانشگاه مالک اشتر برگزار گردید. شایان ذکر است که وی بموازات کار خود به عنوان مشاور پروژه در غدیر و شاید هم در پروژه های دیگر مانند تأسیسات غنی سازی اصفهان، در این دانشگاه نیز کار میکرد.
در مطبوعات ایران (روزنامه جمهوری اسلامی) در اواسط ماه ژانویه 2007، شرح داده شد که این مرحوم بیش از 12 پژوهش مهم در زمینه حفاظت در برابر اشعه انجام داده است، که خود این امر اشاره ای به فعالیت های وی در پروژه هسته ای ایران میباشد. همچنین گزارش داده شد که دلیل فوت وی خفگی از گاز بوده است. دلیل فوت ایشان همچنان محرمانه باقی مانده است و مسئولان دانشگاه مالک اشتر که این مرحوم در آنجا مشغول به کار بوده و همچنین اشخاص عالیرتبه فعال در مسئله هسته ای ایران، در مورد دلیل فوت وی (حادثه سری)، مکان فوت وی (یک بخش محرمانه در بیمارستان "بقیه الله جماران" در تهران که وابسته به سپاه میباشد) و زمان فوت وی سکوت اختیار کرده اند.
شایان ذکر است که خبر فوت ایشان تنها 6 روز بعد از رخ دادن آن حادثه به اطلاع عموم رسید. این امر باعث تعجب زیادی شد، زیرا با وجود زحمات فراوان دکتر اردشیر حسین پور در انتشار مقالات مهم، در توسعه اختراعات و در پیشبرد تحقیقات حفاظت در برابر اشعه، انتشار خبر فوت وی 6 روز تا بعد از برگزاری تشییع جنازه وی در اصفهان، به تعویق افتاد. علاوه بر این، هیچ یک از اشخاص عالیرتبه و نهادهایی که در فعالیت های هسته ای ایران دست اندرکار می باشند اعلامیه ای در مورد فوت دکتر اردشیر حسین پور منتشر نکردند و رسانه های کشور هنوز هم در این مورد سکوت اختیار میکنند. دلیل فوت وی نیز همچنین مبهم میباشد و واضح نیست که وی چگونه بدلیل خفگی از گاز جان خود را از دست داده است.
به گفتۀ چند منبع، این دانشمند یکی از دانشمندان سایت تبدیل اورانیوم در اصفهان که یکی از تأسیسات مرکزی معاونت تولید سوخت در سازمان انرژی اتمی ایران میباشد، بوده است. برگفته یک منبع دیگر (رادیو فردا مورخ 22 ژانویه 2007) در مرکز اصفهان نیز حوادثی هسته ای رخ داده اند که دربارۀ آنها گزارشی ارائه نشده است و بخش مخصوصی در بیمارستان فارابی در اصفهان برای درمان آسیب دیدگان هسته ای که نیاز به درمان اضطراری دارند، اختصاص داده شده است. این بخش مشابه بخش فوق الذکر در بیمارستان سپاه در تهران می باشد.
در مرکز هسته ای اصفهان و همچنین در میان خانواده های کارمندان سایت در غدیر خشم شدیدی بدلیل رفتاری که در مورد دکتر اردشیر شده بود، بر افروخته شد و آنها خواستار انتشار حوادثی که در سایت های مختلف در اصفهان و تهران رخ داده بود، شدند تا افرادی که در نزدیکی این سایت ها بسر میبرند بتوانند تدابیر احتیاطی مناسب و مقتضی، منجمله آزمایش مبتلا شدن به سرطان را اخذ کنند. آنها همچنین از سکوتی که بر رسانه های کشور در مورد فوت این دانشمند هسته ای دیکته شده بود و باعث گردیده بود که وی صرفاً در حضور اشخاص معدودی به خاک سپرده شود و به احترام وی و خانواده اش لطمه وارد آورد، اظهار ناخشنودی کردند.
۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۲, یکشنبه
گزارشی در مورد حادثه هسته ای غدیر و سکوت رژیم
اشتراک در:
پستها (Atom)